Aanleverspecificaties

Het doel van deze aanleverspecificaties is de realisatie van een probleemloze verwerking van uw signing en om teleurstellend resultaat te voorkomen. Bij het maken van de bestanden dienen de volgende regels in acht te worden genomen:

  • Lever één enkel bestand aan per item volgens de bestandstypes zoals aangegeven.
  • Zorg er voor dat teksten en logo’s voldoende afstand hebben tot de rand.
  • Bij fullcolour spandoeken afwerking tot de rand: 3,5 cm

Documentformaten

Lever de bestanden op 100% aan zonder overlap, met kantlijn en zonder snijtekens. Als het eindformaat groter is dan 5 meter dan moeten de bestanden op 10% worden aangeleverd. Aanleveren voor doeken met tunnels, b/o extra ruimte voor omslag, in overleg.

Bestandssoorten van aanleveringsmogelijkheden

Bestanden kunnen worden aangeleverd in onderstaande bestandsformaten:

  • PDF • De PDF aanleveren óf 1 op 1 óf 50% – 25% – 10%. – 1 laag
  • EPS • Zorg er voor dat de kwaliteit op maximaal staat (géén compressie). Lager dan dit geeft een ongewenst kwaliteitsverlies.
  • Tiff  • 1 laag

Microsoft Word – Publisher – Excel – Powerpoint

In het Microsoft Office pakket is het niet mogelijk drukbare bestanden te maken. Deze bestanden geven onverwachte resultaten. Het is mogelijk om uw Office-bestand om te zetten in een drukbaar bestand mits de geplaatste afbeeldingen min. 150 dpi zijn. Hiervoor brengen wij een minimumprijs van €25,- per product in rekening.

Bestandsnamen

De bestandsnamen mogen geen vreemde karakters bevatten. Toegestane karakters zijn letters, cijfers koppel- en onderstreepteken. De bestandstype extensie is verplicht (.pdf, .tiff, .jpg, .ai).

‘Schone’ bestanden aanleveren

De aangeleverde bestanden dienen ‘schoon’ te zijn, dus geen verborgen lagen en/of items buiten het printformaat opnemen in het bestand. We wijzen je erop dat alle bestanden met ingesloten lettertypes of met alle tekst in outlines/ contouren moeten worden aangeleverd.

Resolutie beelden

Voor groot formaat (1 op 1) printen is een resolutie van 150 dpi voldoende. Bij vergroting dient er een resolutie van 350 dpi aangeleverd te worden.

Kleurruimte

De volgende kleurruimtes gebruiken voor het beste resultaat:

  • ISO CMYK
  • Pantone kleuren behouden (Pantone Solid Coated)
  • Vol zwart opbouwen in 70/50/30/100
  • Kleur- en standproef

Voor een voorspelbaar eindresultaat is het nodig een referentieprint mee te leveren. Dit kan een ‘standproef’ zijn, puur ter beoordeling van de content. Als er een kleurproef wordt meegeleverd zal dit gemaakt moeten zijn van de geleverde data. Vermeld hierbij welk profiel is gebruikt.Een printje uit een willekeurige printer is geen kleurproef! Uiteraard kunnen wij in overleg voor u een kleurproef verzorgen op de uiteindelijke printmedia om zo goed mogelijk de desgewenste kleuren te kunnen benaderen.

DTP kosten

Als bestanden anders worden aangeleverd dan bovenstaand zal dit DTP kosten met zich meebrengen. Het tarief hiervoor is €17,50 per eenheid van 15 minuten. Wij zullen u vooraf melden hoeveel tijd we kwijt zullen zijn.

Aanlevering bestanden

Bestanden kleiner dan 6 Mb kunnen via de mail worden aangeleverd. Grotere bestanden kunnen verstuurd worden via WeTranfer

Levertijden

De standaard levertijd voor spandoeken – stickers – vlaggen bedraagt 5 werkdagen. U kunt een spoedopdracht plaatsen, bij 3 werkdagen hanteren wij een toeslag van 50%. Betreft het een 24-uurs levering dan brengen wij een toeslag van 100% in rekening.

naar veelgestelde vragen